Gastrotourserbia predstavlja biser banjskog turizma u Srbiji

Gastrotourserbia preporučuje Vrnjačku banju kao destinaciju za odmor i razonodu

Gastrotourserbia posetila je ovog leta Vrnjačku banju u jeku sezone. Ovaj biser srpskog banjskog turizma nalazi se u podnožju planine Goč, u Raškom okrugu, a od Beograda je udaljena 200km.

Kada želite da pobegnete od vreline i gradske gužve, Vrnjačka banja može biti pravo mesto za vas, jer su ovde jutra i noći sveže, a dani umereno topli, taman pogodni za posetu nekom od mnogobrojnih bazena.

Jedan od njih je Olimpijski bazen koji se nalazi kod izvora Snežnik i najjeftinija je varijanta ako volite ovu vrstu kupanja. U njegovoj blizini, nalazi se stanica sa koje možete uhvatiti kombi do bazena Klobuk.Oni se nalaze na nekih dva kilometra od Vrnjačke banje i posebni su po tome što se voda u bazenu menja svakodnevno, jer se ovde u podnožju Goča, nalazi izvor vode. Voda u bazenu je zbog toga dosta hladna, ako nema mnogo toplih dana.

Vila Raj je jedno od mesta gde možete provesti lepe trenutke sa porodicom. Ušuškana je na pola kilometra od centra banje, a bazeni se nalaze u lepom ambijentu porodičnog imanja, okruženi debelom hladovinom.

Tu su svakako i mnogobrojni wellness centri, kao onaj u hotelu Merkur, gde se posetioci mogu kupati u polumineralnoj vodi i koristiti saunu i parno kupatilo. Za posebnu preporuku je bazen koji se nalazi u okviru Centra medicinske estetike, jer je ova voda topla i lekovita.

Iako je izgubila onaj sjaj koji je imala pre drugog svetskog rata, što se može videti po mnogim trošnim vilama i letnjikovcima u kojima se okupljao tadašnji krem građanske Srbije, Vrnjačka banja je obezbedila sebi nov, moderan i romantičan sjaj, zahvaljujući kome je iz sezone u sezonu sve više u trendu. Ovu banju krase elitni restorani, od kojih se neki nalaze baš u obnovljenim vilama u okolini gradskog parka, mnogi kafići, prodavnice, suvenirnice.

U Vrnjačkoj Banji se nalazi sedam mineralnih izvora. To su: Topla voda, Slatina, Snežnik, Jezero, Borjak, Beli izvor i Vrnjačko vrelo, od kojih se za terapije koriste četiri (Topla voda, Snežnik, Jezero i Slatina ) dok se dve flaširaju kao stona mineralna voda (Voda Vrnjci sa izvora Topla voda i Vrnjačko vrelo).

Zanimljivost Vrnjačke banje je svakako Most ljubavi na koji možete zakačiti katance sa vašim imenom i imenom onoga koga želite da zaključate u ljubavi. Takođe se morati provozati vozićem i pojesti sladoled u Caffe Poslastičarnici Švajcarija.  Što se tiče jeftinih, a dobrih obroka svratite u restoran  Ispod tri lipe, gde će vas dočekati ljubazno osoblje, porodična atmosfera, velike, ukusne porcije i mali račun.

Park kod izvora tople vode prelepo je uređen, krase ga cvetni rasadi, pokošene zelene površine, a sa jedne strane je ušuškan šumom. U njemu se nalazi parkić za decu, koji je dobar izbor ako tragate za besplatnim banjskim sadržajima.

Banja ima mnogo kulturnih sadržaja tokom cele sezone, a jedna od najposećenijih manifestacija je Karneval u Vrnjačkoj banji koji se održava u julu mesecu, a koji poseti oko 200.000 ljudi.

Za ljubitelje tvrđeg, tehno zvuka tu je Love fest koji se održava početkom avgusta, a na kome već nekoliko godina za redom nastupaju svetske zvezde elektronske muzike.

Za sve informacije budite slobodni da nas kontaktirate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *