Gastrotourserbia: BNM u bloku 44 u duhu kraft piva i sireva

Gastrotourserbia posetila je prolećni Beogradski noćni market koji je održan sinoć na pijaci u bloku 44

Prvi ovogodišnji BNM, privukao je veliki broj izlagača, različitih aspiracija, ali glavni utisak su nam ostavile male kraft pivare koje su se predstavile u velikom broju, kao i proizvođači sireva.

          

Sindikat piva možete piti na mnogo lokacija u gradu, između ostalog u Krafteru, Popari, Beer Codu. Ko voli piva sa ukusima ovi proizvođači imaju unikatne ukuse i nazive poput Chocco Mocco piva ili Lako pivo za celodnevnu „vožnju“.

    

Pivara Dogma privlači ukusom i dizajnom, a bili smo hrabri da probamo njihovo novo pivo Ayahuasca, čija su tajna moćna zrna kleke čiju su oporost umirili uz malo narandžine.

Jedan od najinteresantnijih izlagača kada su sirevi u pitanju je proizvođač alpskog ovčijeg sira Francuske tajne, koji od danas ima svoj prodajni prostor i u Beogradu, na Kalenić pijaci.

            

Pažnju su nam privukli i Carski sir, sirane Jovanović i Belgrader, sir jakog karaktera, kako ga predstavljaju njegovi proizvođači.

         

Osim sireva sa tartufima, svoje proizvode sa dodacima tartufa predstavila je firma Tartufi SR , koja u ponudi ima maslinovo ulje sa ukusom crnog tartufa, bagremov med sa belim tartufima, pa čak i rakiju od dunje sa belim tartufima i 24 karatnim jestivim zlatom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *